XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 02.10.2020 14:28:54 ... (Strom/Strom)
Doplněk filmových recenzí.
.
U vzájemného odstrkování v Akrobatovi (přímé přesměrování z neznámých důvodů nefunguje, tedy https://www.gaytitulky.info/ + L'acrobate ) a zjevnějších důvodů takového chování jsem si vzpomněl na 15 let (15 Years), v nichž sice odstrkoval více jen jeden z páru, ale jeho motivace byla daleko méně zjevná, zvláště když měl jinak zdravý vztah.

Daburu mincu (Daburu mintsu) [1] vzhledem ke konci sérii vhodně uzavírá.

Dále - taky mě napadlo, jestli není ode mě pokrytectví, že výslovně nezdůrazňuju násilí u prvního a posledního filmu, když mi vadilo např. v nedávno recenzovaném filmu Dej mi nálepku (Label Me). Ale tam se zřetelně nejednalo o sadomasochistický vztah. Ze stejného důvodu to ostatně zdůrazním u jednoho (jinak oprávněně) vysoce hodnoceného BL seriálu (zápisek už mám, ale recenzi jsem na GT ještě nevložil).

P. S.: Čirou náhodou se k tomu pěkně hodí i na zítřek připravená recenze Zelené knihy (Green Book). V té se ale navzájem neodstrkovali 2 gayové, ale gay a heterák. A ne kvůli sexu, ale orientaci. Což je dobrej příklad, jakej je v tom rozdíl.

P. S. 2: Další dobrej příklad je hodnocení 15 let zvláště vedle Zelené knihy – uznávám, že 15 let je film z výše uvedených nejvíce ze života. Proto jsem ale na něj nejpřísnější. Zelená kniha už svými hřejivými barvami a nostalgickou atmosférou dává najevo jistou idealizaci a její poselství prostě pozitivní je, i když někomu může ta katarze přijít jako moc rychlá a spíš papírová. Novým divákům doporučuju, aby si všimli, že Tony se nemění jen Donovým vlivem, ale spíš tím, jak na tyto změny reaguje jeho milovaná manželka.

*54*

[1] Anglicky Double Mints, tedy překlad by byl Dvojitá máta nebo Dvojitá ražba, ale to se mi nezdá.
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: