XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 25.09.2020 04:33:09 ... (Strom/Strom)
A ještě jedna "informační bublina".
.
Tentokrát se týká Grety Thunbergové. Všude jsem o ní četl a slyšel přezíravé komentáře. Když jsem se chtěl sám podívat, jestli jsou oprávněné, skoro jsem si myslel, že jo: https://www.youtube.com/watch?v=KAJsdgTPJpU ; to byl opravdu přehnaný a emočně vypjatý projev, Ke konci ale dostala svoje emoce pod kontrolu a dodala i pár suchých faktů. Ještě lepší byla u Noaha: https://www.youtube.com/watch?v=rhQVustYV24 . Tam se projevila nejen věcně, ale i suše vtipně. Nejvíce zaperlila, když se jí Noah zeptal, jestli "vidí rozdíl mezi diskusí o klimatické změně ve Švédsku a v Americe". "Řekla bych, že ano. Tady se o tom diskutuje jako o něčem, čemu buď věříte, nebo ne. Zatímco tam, odkud pocházím, je to fakt." To jsem se hrdě nadmul evropskou pýchou. (I když to mohla myslet tak, že ve Švédsku, blízko polárních oblastí, tu změnu pociťují výrazně.)

Dokonce jsem natrefil na video, kde se ke svým emocím a suchým vtipům ("Jsem tu, abych vyvolala paniku.") vrací: https://www.youtube.com/watch?v=Eo_-mxvGnq8 . Když nic jiného, tak řečnice je velmi zdatná a v 16 letech má v cizí řeči plynulejší a smysluplnější projev než 5x tak starý Donald Trump ve své rodné řeči. A to se divil, že ho porazila jako Osobnost minulého roku podle časopisu Time? ( https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni...62207_zahranicni_zaz )

Nemluvě o tom, že slečna přiznala i něco, o co se lidé otírají jako o duševní nemoc: https://www.youtube.com/watch?v=EAmmUIEsN9A ; a ty tiky a vůle je ovládat jsou z videa dokonce zřejmé. Ale co z toho, když je i zřejmé, že se opět potvrdila její schopnost vyjadřovat se plynule, rozumně a v projevu směřovat odněkud někam? Dokonce mě napadlo, jestli ten Aspergerův syndrom pro ni není výhoda, když je na svůj věk neobvykle vážná a sebejistá i v přítomnosti dospělých, aniž by působila jako fracek.

Ano, víc si všímám toho, jak to říká, než co říká. Samozřejmě že má pravdu, ale stejně samozřejmě jsou pohádky i ty představy, jak se budou lidi, korporace a vlády omezovat kvůli něčemu, o čem ani nejsou přesvědčeni, ani to nepociťují na vlastní kůži. A pokud ano, určitě si najdou nějaké jiné vysvětlení. Pochybuju, že si Trump nad současnými katastrofickými lesními požáry na západě USA ( https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ka...-vitr_2009140722_ban ) vzpomněl na svoje pošklebky. Proč taky, když nespí ani konspirátoři? ( https://echo24.cz/a/SLp5e/foto-apokaly...i-z-nich-vini-antifu )

Nicméně je důležité, aby lidé jako ona svoje názory vyslovily a ty byly následně součástí diskursu a protiváhou hloupých oponentů a zatvrzelých popíračů. Protože nakonec: "Změna přijde, ať se vám to líbí, nebo ne." *14*
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: