XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 08.04.2020 13:33:03 ... (Strom/Strom)
Z výstav naposledy navštíveno:
.
Národní muzeum, resp. jeho výstavy Sbírky ve fotografiích, Tutanchamon RealExperience, Labyrint informací a ráj tisku a návštěva jeho kupole (leden) [1]

Muzeum samotné:
Parádně zrekonstruované, jen mě napadlo, jestli místnosti přes dvě patra nejsou plýtvání prostorem. Překvapily mě i nemalé fronty, myslel jsem, že za kulturou už se moc nechodí.

Sbírky ve fotografiích:
Plusy: Nostalgická atmosféra výstavy i fotek (Petr Jan Juračka). Ohromující rozsahy sbírek podle doprovodných materiálů.
Mínus: Všehovšudy 9 obřích pláten.

Tutanchamon RealExperience:
Plusy: Zajímavé a informačně bohaté. Projekce poměrně vymazlené.
Mínusy: Spěchalo se s přesuny mezi jednotlivými sály. Některé exponáty vypadaly jak z blešáku (ale bylo zmíněno, že na špičkovou kvalitu měli jen ti nejbohatší). U "Pražské rakve" mě napadlo, že jsme zemi původu ukradli její kulturní dědictví. Obsah Tutanchamonovy hrobky jen v jedné projekci. Ze samotných kruhových projekcí se točila hlava.

Kupole Národního muzea:
Plus: Výhled na stále krásnou Prahu.
Mínus můj: Jako rodilé Pražák jsem ostudně nepoznal všechny věže a dominanty. Mínus náš: Viditelné sídliště Bohnice je ohavné.

Labyrint informací a ráj tisku:
Plusy: Zajímavý průvodce vznikem a šířením novin. Nostalgické pocity nad některými normalizačními novinami (Rudé právo!) a časopisy a jak zásadní roli hrály v Sametové (Mlaďák!).
Mínus: Samotná myšlenka, že dezinformace provázejí noviny už od jejich vzniku, nebyla zas tak objevná. A pouhé glosy k orientaci v "labyrintu" informací nijak nepomohly.

*54*

[1] Jeden z odkládaných postů. Málem jsem ho postnul v březnu, kdy mi začala ranní směna a ségra proto naplánovala další výstavy... a bum ho, se společnou kulturou měla a pořád má utrum celá republika. Tož jako taková nostalgická vzpomínka na příjemnější časy... *40* (Dvě jsou ale ještě v nové sekci Online výstav: https://www.nm.cz/virtualne-do-muzea/online-vystavy )

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: