Z receptů naposledy vyzkoušeno:.
Opékané čínské rýžové nudle (
https://recepty.vareni.cz/opekane-cinske-ryzove-nudle/ )
Ne, není to duplikát. Tentokrát jsem se receptem pouze
inspiroval: osmahl jsem jarní cibulku, přihodil na proužky nakrájené kuřecí prso, poté stejně nakrájené pak-čoi, opepřil a zalil lžící sójové omáčky. Mezitím jsem uvařil rýžové nudle a - poučen minulým neúspěchem - hned je hodil na vyprázdněnou pánev, zalil další lžící sójové omáčky a osmažil. Tentokrát se mi je podařilo udržet oddělené. Postřeh: fór je asi v tom, že se nudle takto zbaví přebytečné vody a zároveň nasajou tuk.
Bylo to dobré, ale ryžové nudle samotné už nemusím - mají fádní chuť a kdoví, jestli neměli pravdu příbuzní, kteří nad nimi ohrnuli nos, že "jsou v tom určitě plasty". *40**3*
Nicméně takto zredukovaný recept si zapamatuju, akorát ho zkusím s tradičnějšíma špagetama: je to chutné, vydatné a rychlé jídlo.