Z receptů naposledy vyzkoušeno:.
Jarní závitky v rýžovém papíru (
https://recepty.vareni.cz/jarni-zavitky-v-ryzovem-papiru/ )
Ve špajzu jsem taky objevil rýžové placky právě na toto. Měl jsem obavy ze smotávání, ale na internetu jsem objevil vyčerpávající návod (
https://www.wikihow.cz/Jak-zabalit-jarn%C3%AD-z%C3%A1vitky ). Ani jsem je nemusel slepovat rozšlehaným vajíčkem, namočenej rýžovej papír držel přirozeně. Ale opět jsem udělal chybu, že jsem se neřídil přesně podle návodu - místo abych je po osmažení jen osušil, vrstvil jsem je na papírové utěrky. Samozřejmě, že se mi na ně přilepily (najmě, když jsem je v míse ještě přikrýval, aby mi nevychladly).
Zase se mi nezdály poměry: zelí a maso 1:1 a k tomu ještě rýže a mrkve? Zeleniny jsem dal méně s tím, že si zbytek vezmu jako salát, ale nakonec jsem dělal jen čistě zeleninové závitky. A maso jsem předtím osmahnul, to se mi nechtělo dávat do závitků syrový.
Opět - mnohem lepší než kupované, a to i polotovary. Byť ne tak křupavé. Přes všechnu snahu ale taky umaštěné, což se snažím omezovat. Zvláště když závitky do mě popadaly raz dva. *40**3*
.