XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 16.10.2018 04:29:58 ... (Strom/Strom)
Samozřejmě odvoleno.
.
O budoucnosti mojí země se nebude rozhodovat beze mě! *70**3*

Moje první myšlenka byla samozřejmě TOPka, ale zkusil jsem Volební kalkulačku ( https://volebnikalkulacka.cz/ ) a vyšly mi (pro Prahu) otřesné výsledky: Patrioti (míra shody 73%), komančové (69%) a Rozumní (63%). No ty bláho! A to jsem si myslel, že jsem kosmopolita a anarchista/pozér.

Důkladně jsem si přečetl odpovědi všech stran (pokud je poskytly), zakalkuloval to a… hned měl shodu s TOPkou 79%. A pak, že nejsem přístupnej argumentům! *88*

Ale pořád se s ní neshodnu na přenosu "nákladů na veřejné vybavení vyvolané stavbou" na developery. Podle mě, pokud chceme podporovat přestavbu brownfields (tam máme shodu), musí být pro developera výstavba na zelené louce buď srovnatelně nákladná, nebo dražší. Pravda je, že já jsem zase nedomyslel, že pokud máme převzít v Brně osvědčený Rapid Re-Housing (shoda), pak si město na tento projekt musí ponechat nezprivatizované byty (neshoda). Trochu jsem zaváhal při kritice zmíněného systému od ODS, ale vypadalo to spíš na osvědčeně nesnášenlivé fráze o "nepřizpůsobivých občanech" (hlavně že zároveň kritizujou politickou korektnost).

Taky jsem nedomyslel, že by se zřízení autobusové linky skrz Blanku ekonomicky nevyplatilo, najmě jen kvůli 10iminutovému náskoku. Moje první myšlenka byla, že když už se za ten tunel vyhodily takové peníze, tak by se měl používat co nejvíce.

U změn územního a Metropolitního plánu jsem slevil z "ano" na "nevím" (zvláště, když jsem si přečetl argumenty EKP). Stejně tak u velkoplošných reklam - "vizuální smog" mi tolik nevadí jako to odvádění pozornosti řidičů. Pokud ale - jak jsem četl jinde - počet nehod u nás dlouhodobě klesá, tak to není třeba hrotit.

Z těch pro mě méně důležitých témat: rozumím odlehčení dopravy, které má přinést linka D metra, ale dle mého jsou důležitější okruhy a radiály vzhledem k počtu aut, co na ulicích vidím. A majitel auta nebude jezdit jako socka metrem (někdo tam dokonce zmínil, že v estonském Tallinnu bezplatné metro ještě zhoršilo jeho prestiž). Další tramvaje na Václaváku (z Vodičkovy do Jindřišské přece jezdí) nechci hlavně z bezpečnostních důvodů; je tam hodně lidí. Na participativní rozpočty nejsou občané připraveni – vizte volební (ne)účasti. Regulace hazardu ne, to je věc každého jednoho, za co chce utrácet svoje peníze. Představa, že stát má i vychovávat je sice lákavá, ale se sobcema, lhářema, podvodníkama a zlodějama ve vládě a kořalou na Hradě to nepřekvapivě nefunguje, že?
.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: