XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 22.06.2018 18:17:27 ... (Strom/Strom)
Pro ilustraci, jak dlouho mi v PC leží i připravený post...
.
...a že se může týkat i měsíce starých událostí. Konkrétně byl z března a odkazoval jsem v něm na předchozí Vánoce! *369**3*

Chtěl jsem si odpočinout od čištění PC, byť to potřebuje jako sůl. Samozřejmě, že jsem se zase zasekl na velkých plánech a pokusil se dát to nejlepší z queer cinema z minulého roku. Všechny tituly jsem nesehnal do teď. Mj. proto, že jsem se - další samozřejmě - přes billboardy na SuperStar 2018, nahlédnutí k Panáčkovi v reality show a povšimnutí, jak diskutované jsou tam posty o 2. řadě Robinsonova ostrova, dostal k jednomu z největších restů - Poslednímu trosečníkovi, který byl právě v 35. řadě. Moc rád jsem viděl další "superstárovské" příspěvky od dolores, ale nechtělo se mi koukat ani na samostatná vystoupení na YouTube.com, asi jsem ze SuperStar už vyrostl. A Robinsonův ostrov sice očividně není tak haněný jako zapomenutý primácký Trosečník, ale americká verze je prostě slavnější. Taky to není originál - pravzorem všech je švédská Expedice Robinson. Momentálně jsem trochu zpomalil, protože už jsem u řad, které jsem viděl dááávno na AXN, a francouzský špionážní seriál Úřad legend je tím pádem ještě napínavější.

Měl jsem tam střípek z čištění mailů:

"Zachraňte soby! Máme na skladě krásné plyšové soby, když je ale neprodáme do Vánoc, pošleme je v lednu zpět do Švédska nebo si z nich uděláme ohýnek :-)"

S dovětkem, že je to smůla i proto, že jsem to probíral teprve tehdy. *20* Tak moc jsem byl pracovně vytíženej. *40*

Pak jsem se chytl zmínky o Vánocích a nalepil k tomu poznámky k filmům, když jsem jednou náhodou zapnul TV:

V zámku a podzámčí (TV film, 1981)

Plusy: Chytlavá dobová freska. Většina hereckého obsazení. Solidní výprava.
Mínusy: Poplatné době. Průhledná agitka proti šlechtě (potažmo buržoazii). Otravně mravokárná postava doktora Kiliána, která jakoby předběhla dobu (i proto, že ho hrál Haničinec).
Průměrné hodnocení [1] bych za sebe srazil na 71% (3*).

O pokladech (TV film, 2012)

Plusy: Krásná výprava a kamera. Nádherná česká příroda. Snaživí herci v čele s nesporně komediálně talentovanými Liškou a Dykem.
Mínusy: Víc fantasy komedie než pohádka. Půvabná a talentovaná Pidrmanová brala roli moc vážně. Slabé triky. Tři herci v travesti rolích vtipnější a zajímavější než úkoly.
Souhlasím s průměrným hodnocením 60% (3*).

Marie Terezie (TV film, 2017)

Plusy: Výprava a kamera. Krásné české zámky. Výtečná Stockingerová v titulní roli, dobrý Javorský v nelichotivé roli. 1. díl, který se věnoval vyzrávání Marie Terezie a touze prosadit se jako nástupnice.
Mínusy: 2. díl a zkratkovité události války o rakouské dědictví. Malý vojenský komparz (i kdyby měl ilustrovat zuboženou rakouskou armádu). Ve výsledku se celý TV film věnoval více osobnímu životu Marie Terezie a počátkům její vlády, než faktu, že se jednalo o jednu z nejvýznamnějších panovnic na českém trůně a že udělala více než že uhájila habsburský trůn a většinu území, která pod něj spadala. S Kotkem (František I. Štěpán Lotrinský) jsem nebyl úplně spokojený (a měl by se začít hlídat, když se chce ve filmech svlíkat). Vychlastaná královna Alžběta Kristýna v podání Stivínové mě až otravovala (i kdyby byla historicky přesná nebo sloužila hlavně jako ilustrace nenaplněných ženských ambicí v patriarchální společnosti).
Souhlasím s průměrným hodnocením 66% (3*).

*54*

[1] Z hodnocení na ČSFD.cz a IMDb.com. Na RottenTomatoes.com a Metacritic.com jsou hodnocené sotva české celovečerní filmy, natož ještě ty televizní.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: