XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 12.11.2016 21:34:27 ... (Strom/Strom)
Trumpocalypsa.
.
To víte, že nejsem vítězstvím Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách nadšenej. Ale upřímně řečeno, už u nominace Hillary Clintonové jsem si říkal, co blbne, když už méně náročný post ministryně zahraniční musela vzdát ze zdravotních důvodů, vč. vyčerpání. A pak se hroutí už při kampani.

Taky jsem byl připraven v případě jejího vítězství napsat, že mě překvapuje, že jí zásadně neuškodilo opětovné (a znovu neúspěšné) vyšetřování nezabezpečené úřední komunikace. (Samozřejmě je to ale výhradně vina Clintonové, tohle prostě dělat neměla, najmě když se tolik rozčilovala nad skutečně uniklými - třebaže zabezpečenými - diplomatickými depešemi.)

Řeči o porážce "průzkumů, pseudoelit a médií" jsou samozřejmě trapné, protože to jednak byl stejně jako v případě Brexitu (nebo volby našeho hulvátského prezidenta) těsný, nikoli přesvědčivý výsledek - 306:232 je v procentech 57:43 (pokud je toto "drtivá porážka", co by to bylo, kdyby měl nad 75%; by ji rozbil na atomy, ne?). Za další slovo "pseudoelity" se hodí právě nejen na bloggery, tweetaře, facebookery, fóraře (vč. mě) apod., ale i na takové funkce jako jsou "mluvčí". A nakonec tyto "pseudoelity" dostaly prostor jen díky médiím. Pokud chtějí rozdělovat média na mainstreamová, přičemž tam nezapočítávají sociální sítě, tak proč neposílají svoje vyjádření a tiskové zprávy výhradně do "alternativních" médií?

Nehledě na to, že ekonomické fantasmagorie notorického bankrotáře může podporovat profesor ekonomie, který obor vystudoval za komančů a když měl příležitost, vlastní zemi dovedl leda ke kleptokracii, ale nikoli seriózní média, která zaměstnávají v příslušných oborech školené odborníky ve vyspělé demokracii a rozvinuté ekonomice. Fakt, že Trump nechce ukázat své daňové přiznání může mít totiž mnohem prozaičtější příčiny – nechce, aby se vědělo, kolik ze zděděného rodinného jmění prošustroval. I tak se ale ví, že tento nehorázně chvástavý spisoval knih o tom, jak se dělají obchody, je ve skutečnosti i v dolarech chudší (3,7 miliardy USD) než náš Petr Kellner (11,5 miliardy USD).

Navíc se často mluví o tom, že pro Trumpa (a potažmo) republikány hlasovala hlavně frustrovaná chudina, to by ale bylo Pyrrhovo vítězství - chudina je ekonomicky nalevo; chudý (bílý) dělník, který je frustrovaný, že nemůže obstát v současné době zvyšujících se nároků na kvalifikaci má daleko k republikánskému ideálu podnikavého člověka, kterému stačí pouze neházet klacky pod nohy (jako třeba vysokými daněmi nebo zbytečnými regulacemi), zatímco se vlastními silami bude snažit vypracovat a vydat ze sebe to nejlepší. (Mimochodem, volební účast byla 53%, méně než kvůli Obamovi před lety, tedy je opět relativní, zda se skutečně jedná o "touhu po změně většiny společnosti".)

Taky bych chtěl pochopit, jak by americký prezident mohl "udělat Ameriku znovu velkou" tak, že nechá Rusko roztahovat se v Evropě, Čínu v Asii a po soustavné kritice invazí do Iráku a Sýrie, které spolu s konzervativci připisují Barracku Obamovi, ačkoli první z nich nařídil jejich kolega George W. Bush, si do kabinetu tahá podporovatele bombardování Íránu, tedy rozbordelaření země, která je fundamentalističtější než Sýrie a Irák dohromady. A to prej Clintonová chtěla svět vtáhnout do třetí světové.
.
Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 13.11.2016 15:19:10 ... (Strom/Strom)
Re: Trumpocalypsa.
.
Samozřejmě ale nijak nezpochybňuju regulérnost amerických voleb, ani jejich poměrný systém, kdy se může stát současný případ, že vyhraje kandidát, kterého přímo volilo méně voličů. A pokud by s výsledky nějak manipulovalo Rusko, udělalo si medvědí (i když to není div) službu - těžko může bojovat na východní a jižní frontě, kde bude ještě větší bordel než teď, současně. A i kdyby, nikdy nepohltí Evropu celou, aby taky něco mělo z rozvinutých ekonomik. Nehledě na to, že soustavným rozpínáním ředí jednotu země hloupým nacionalistům rovnou pod nosem. Exemplárnější příklad je Turecko, kterého ruská anexe Krymu s odvoláním na Ruské impérium inspirovala k vytažení odkazu Osmanské říše, resp. "historického nároku na Irák a Balkán". Z čehož turečtí nacionalisté určitě slintají blahem, místo aby se zeptali, co je to za blbost? Budeme znovu zabírat Balkán, kde nás lidi dědičně nenávidí? Máme s Kurdy málo problémů, tak zabereme celé území potenciálního Kurdistánu? K tomu ještě Araby, z nichž většina jsou šíité, kteří se budou dovolávat íránské ochrany? A Saudská Arábie bude nečinně přihlížet, jak zabíráme syrská a irácká ropná pole? Nemluvě o zbytku světa?

Argument o tom, jak se tam tísní, je trapný, pokud nezapočítává I uprchlíky – bez nich je Turecko co do hustoty obyvatel 107. na světě. Pro srovnání, my jsme 88.

V jediné věci měl Trump pravdu - jako nám Brexit připomněl, že hospodářsky pořád ostudně zaostáváme za Západem, tak se nemůžeme neustále spoléhat na vojenskou podporu USA. Sice mě napadlo, že Trumpova (ne)kritika je zároveň důvod, proč ho podporovaly i zbrojovky, ale jednak na Blízkém východě jsou i nekonvenční zbraně, se kterými je válka rychlejší, druhak obranyschopnější znamená i soběstačnější.

Takže zabrat v liberalizaci, vývoji i v podnikání (u pásů nemusíme, tam se světu vyrovnáme), vzhůru do nových závodů ve zbrojení a pořádně promyslel projekt evropské armády, jejíž důstojnou součástí bude i dobře vycvičená a vyzbrojená česká armáda.
Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 14.11.2016 21:47:12 ... (Strom/Strom)
Re (2): Trumpocalypsa.
.
Ještě hrst odkazů, které mě zaujaly:

Trochu jízlivosti: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=565810

http://www.euro.cz/light/velci-hraci-...t-kalifornie-1314095 - Pokud někoho napadne u hned prvně jmenovaného Tima Cooka, že je to zase nějaká sodomská lobby, tak upozorňuju, že otevřený gay je I Peter Thiel, zmiňovaný jako jeden z mála tamních příznivců Donalda Trumpa.

http://byznys.lidovky.cz/analyza-trum...02522_firmy-trhy_ELE - Je sice fér zmínit článek, který v úvodu cituje zdrženlivější pohled na Trumpovy sliby, ba hledá na jeho fantastických nápadech něco pozitivního, ale přečtěte si to celé. Nehledě na to - dostal snad Trump mandát k tomu, aby něco po obamovsku uhlazoval? A co na protekcionismus údajného republikána Svobodní, kteří si tak smlsli na jeho vítězství? Demokratický deficit ve skutečnosti způsobili podobní populisté, kteří ve volbách slibovali hory doly a splnili prd. A pořád tam nevidím tu změnu pro americký venkov, i v prvním projevu sliboval, že bude podporovat hlavně "elitní" města.

http://www.euro.cz/politika/z-obamy-s...-doba-zadala-1314432 - Pro lenochy nebo ty, kteří omdlí blahem z většiny článku, klíčový sumář: "[Barrack Obama] zanechává svoji zemi ve stavu horším, než ji od svého předchůdce dostal - jakkoli on sám na tom nese viny jen menší díl." (Shazuje to spíš neaktuálnost - autor to zřejmě psal těšně před zvratem ve volbách, tudíž si byl jistý, že vyhraje Hillary Clintonová a nějak to zapomněl změnit.)

http://www.euro.cz/politika/na-social...libuje-trump-1314831 - Takhle Trump vyplázl jazyk na ty, kteří ho pasovali na ikonu politické nekorektnosti. Má holt lepší poradce než náš prezident, kteří mu asi jasně řekli, že když bude pokračovat v hysterických útocích z prezidentské kampaně, bude moderní prezident, za jehož působení vypukla 2. americká občanská válka (Miloš Zeman samozřejmě jen společnost více polarizuje). Poradci to samozřejmě nejsou nejlepší, protože mluvčím zase radí obviňovat z hysterie všechny ty, kteří jeho výroky z kampaně vzali aspoň špetičku vážně. Mimochodem, tohle má s Vladimírem Putinem společné: bezskrupulózní ochotu odhalovat světu hloupost a manipulovatelnost svého lidu.

http://echo24.cz/a/wL4KV/5-bodu-co-ud...-nastvaneho-rezisera - Hlavně ten bod o tom, jak mají demokrati v Kongresu bojovat právě tak, jako bojovali republikáni proti Obamovi a nějaký "jeden národ", kterého teď mají plná ústa směrem ke svým oponentům, jim byl tehdy v análech.

Mimo USA, klaním se až po zem: http://domaci.ihned.cz/c1-65507680-st...e-kriticky-premyslet . A že to vzešlo od mladých! *14*
.
Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 22.11.2016 19:01:09 ... (Strom/Strom)
Re (3): Trumpocalypsa.
.
A ještě navrch:

http://tomasdvorak.blog.respekt.cz/ja...volil-donalda-trumpa - Nějak tak je to i s "genderismem" a "homosexualismem" - jakmile se začalo narovnávat, chlapi a heteráci se začali cítit utlačovani.

Další blaho najít mezi "neviditelnými psy" tu oslavujícími "jednoznačného vítěze amerických voleb Donalda Trumpa", onde zase jeho "podnikatelský talent", s nímž pravidelně bankrotoval, někoho, kdo nepodlehne protielitnímu tažení elit - http://neviditelnypes.lidovky.cz/poli...04952_p_politika_wag .

Asi pikantní potvrzení, proč se hlásím k levici, ba té krajní, ačkoli mám čím dál konzervativnější názory - další text, který považuju ve střízlivosti následováníhodný a predikci důsledků Trumpova zvolení prozíravý http://denikreferendum.cz/clanek/2407...umf-vznika-novy-svet je zcela zřejmě od levičáka. A samozřejmě, že se s ním rozcházím v hodnocení Hillary Clintonové, globalizace, "korporátních mainstreamových médií" a "přesvědčivosti nabízené alternativy sociálně-ekologické demokracie".

Stejná stránka zveřejnila i překlad komentáře Bernieho Sanderse, neúspěšného protikandidáta Clintonové v demokratických primárkách - http://denikreferendum.cz/clanek/2409...-demokraticka-strana , z něhož je patrné, že pseudoelitám kritizujícím pseudoelity jaksi nedochází, že se jedná o levicovou vzpouru. Proč tedy zvítězil Trump, republikánský kandidát? Protože jim slíbil víc podstatných věcí, o které se postará stát - zbaví americké dělníky levnější konkurence, přinese jim práci rovnou pod nos a ulehčí jim život tím, že je obklopí sousedy, kteří sdílejí stejné hodnoty.
Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 14.12.2016 23:02:15 ... (Strom/Strom)
Re (4): Trumpocalypsa.
.
Kromě zaneprázdnění rehabilitací jsem nechtěl pokračovat v rytí do Trumpa, jakmile rozdíl voličských (nikoli volitelských) hlasů pro Hillary Clintonovou vyskočil na desetinásobek a historický rekord ( https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cli ntonova-ve-volbach-ziskala-o-dva-miliony -hlasu-vic-nez-tr/r~a6402f14b1a511e68f32 002590604f2e/ ), ale přepočítávání ve Wisconsinu potvrdilo těsné Trumpovo vítězství ( http://www.lidovky.cz/trump-vyhral-ve...100_ln_zahranici_ele ) i celkové vítězství díky systému volitelů. Sám Trump a jeho příznivci si házení klacků pod nohy přepočtů ( http://www.lidovky.cz/soud-v-usa-odmi...009_ln_zahranici_ele ) mohli odpustit, vždyť sami mluvili o zmanipulovanosti voleb. Vůbec se divím, že nevykřikují, že měl vyhrát i mezi lidem, ne jen mezi elitami (voliteli). *66**3*

Vždyť výsledek pořád ukazuje na... ehm... zmanipulovaný systém, díky němuž mohl vyhrát Donald "nikdy neprohrávám" Trump i přes to, že ho přímo volilo méně lidí, přepočet totiž náskok Clintonové nijak nesnižuje, ba naopak – mělo to být 27000 hlasů, nakonec je to o 4000 méně.

Takže sázím připravený rejp:

http://archiv.ihned.cz/c1-65519410-do...-trump-nutne-zkrotne - Není to případ zrovna tohoto pisatele, ale je typické, že zatímco se Trumpovi příznivci vysmívali, že my odpůrci ho budeme ještě blahořečit, tak jedním dechem dodávají, že - de facto - určitě nebude plnit své předvolební sliby. Přitom by naopak měli vyžadovat, aby je neústupně plnil bod po bodu, protože každý ústupek by znamenal zradu voličů i příznivců. (Ale možná se jen podívali do zrcadla - Václav Klaus ještě v březnu na Trumpa koukal skrz prsty. Nemluvě o tom, že by se mohl dívat do zrcadla ještě o něco déle na vlastní volební sliby.)

Jenže pak mě zaujalo něco jiného:

našel jsem stránku s doménou eu, která nabízela "zajištění odkupu zadlužených českých firem ruskými investory"! (Blikala mi tu jako reklama, ale nevím, jestli nebyla personalizovaná skrz cookies, protože jsem na ni samozřejmě na jiných stránkách kliknul, když jsem nevěřil svým očím. *92**3*)

Mimochodem, kromě střízlivost se mi líbí i přesný odhad ruského nebezpečí Michala Horáčka, "kandidáta na kandidáta" na prezidenta - http://ceskapozice.lidovky.cz/jsem-ra...822_pozice-tema_houd .

http://www.lidovky.cz/turecko-se-podl...403_ln_zahranici_ELE - jen ať si de. A z NATO bych ho vykopl taky - hranici neochránil a bůh ví, jaká je jeho role v syrském konfliktu (kromě toho že je prokázané, že útočí na naše užitečnější spojence v boji proti Islámskému státu - Kurdy). A co je to zase za blbost s tím referendem? To jako že si to Turci odhlasují a my je budeme muset přijmout? (A je k smíchu představa, že kritici demokracie a multikulturalismu spolu založí fungující multikulturní alianci, v níž budou mít všelijaké -stány stejné slovo jako Rusko a Čína, či že ty dva státy se nebudou rvát o slovo hlavní, zatímco bude Turecko šoupat nohama v koutě.)

Z úplně jiného ranku - https://prasatecko.cz/ - Veřejnost se zcela po právu otřásla hnusem nad ženským obličejem potřísněným spermatem. Sex je fuj vždycky, i ten heterosexuální. *40**3**3*

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: