XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 12.08.2010 18:39:59 ... (Strom/Strom)
Modrá Crew 4 (1998): Sláine - Královna čarodějek
Pat Mills, Glenn Fabry, Dermot Power

"Ukko": Tedy... co na tom záleží? Stalo se to před dávnými časy... Koho dnes zajímají nějací cezariáni a Keltové? Jaký to má všechno smysl?
"Nesta": Důležité je, že budoucí říše podle vzoru cezariánů okrádaly a zotročovaly další domorodé kmeny. A také předstíraly, že je "civilizují". A také se "zapomněli vrátit domů". A jsou dokonce tací, kteří - k vlastní hanbě - učí, že cezariánská invaze byla dobrá věc... Že je dobře vzdát se svobody výměnou za... ústřední topení...
"Ukko": No, já mám Římany rád... jako nejúspěšnějším zlodějům všech dob jim fandím! A - což je nejdůležitější - okradli svět a prošlo jim to!
"Nesta": Žádné říši to "neprojde". Na země vybudované za cenu krve doplatí potomci... Bezpráví zanechává psychické jizvy... jizvy na duši... protože pravda je jim odpírána... tlačí na jejich podvědomí... nutí je být arogantní, jsou plní potlačení zlosti... a... měj se, Ukko!

(Týýýjo, takové hluboké myšlenky ve fantasy komiksu... *9**3* [V konkrétním příkladě je to ale historický revizionismus - Římská říše zdaleka nebyla první dobyvačná říše na světě, Keltové taky neseděli na zadku, ale postupně svůj vliv rozšířili do poloviny Evropy, dokud je nejen Římané nevytlačili na ostrovní Británii, třeba z našeho území jsme zbytky - po vyhnání Germány - keltského kmene Bójů měli vyhnat my, Slované, prapůvodem odněkud z Ukrajiny... *40**3*])

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: