XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Osobní / Deleatur

 

Deleatur

Deleatur

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Osobní fórum.
K čemu to tu je? Údiv   *9*Hroznej smích   *3*
Pro srandu králíkům! Veselý   *1384*

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

Deleatur Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 12.08.2010 18:28:54 ... (Strom/Strom)
Modrá Crew 4 (1998): Sláine - Královna čarodějek
Pat Mills, Glenn Fabry, Dermot Power

"Ukko": Neznám jiný příběh, popisující tak strašlivá jatka a zkázu... Cezariánská armáda ustoupila a ponechala obyvatele - ženy, děti a všechny, kdo neunikli včas, jejich osudu. Boudičina vojska neznala slitování... naráželi je na žhavé kůly... házeli je do vařící vody... řezali jim části těl a strkali jim je do úst...
"Nesta": Co tvá nová sága, Ukko?
"Ukko": Jde to dobře, Nesto. Ale tobě se asi líbit nebude.
"Nesta": Proč ne? Píšeš jen pravdu.
"Ukko": Ale já myslel, že bys chtěla, abych vynechal všechny krutosti, které Keltové napáchali a napsal, že nepřátelé byli pobiti v "čestném boji".
"Nesta": Oba přece víme, že válka je jiná. A cezariáni krutě zotročili Britonii... Co mohli namítat, když se barbaři chovali stejně? A kromě toho, Keltové uctívali Bohyni země a to je krutá válečnice právě tak jako milující matka. Ona nám dává život, ale ona nás také zničí. Chceme-li ji plně uctívat, musíme přijmou její temné já... a přijmout s otevřenou náručí i to nepříjemné a ošklivé...

Pat Mills (1949) - britský komiksový scénárista a editor, tvůrce postavy keltského válečníka "Sláinea" a spoluzakladatel jednoho z nejznámějších komiksových týdeníků - 2000 AD.
Glenn Fabry (?) - britský komiksový malíř, ceněný pro práci s tuší i pro klasickou malbu.
Dermot Power (?) - irský komiksový malíř, oceňovaný pro změnu pro detailní, atmosférickou a až fotograficky přesnou kresbu.
Boudica (? - asi 61) - královna jednoho z keltských kmenů, která - poté, co Římané nerespektovali závěť jejího manžela, zbičovali ji, znásilnili její dcery a vymáhali placení daní - vedla keltské povstání proti okupaci (části) Británie římskou (cezariánskou) armádou. Po krvavém potlačení povstání Boudica spáchala sebevraždu.

(Je dost ironické, že na en.wikihesle o Millsovi je zdůrazněno, že jeho scénáře jsou známé protitotalitním zaměřením, protože Královna čarodějek je hodně pravicové dílko, jak by mělo být ostatně jasné už z citovaného výseku.)

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: