XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Reinkarnace

Reinkarnace

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Vzpomínky,pocity..Je vubec mozna?Vše o ní..
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž dordze.cang ... 11.01.2008 00:49:16 ... (Strom/Strom)
Já mám velkou důvěru v reinkarnaci.
Pamatuju, že když sem jako dítě poprvé narazil na pojem smrt, tak sem si v momentě odpověděl sám sobě: no to je jasné, v momentě kdy zemřu se znovu narodím někde jinde, to je přece jasný a smrt sem měl vyřešenou:-)
Přijde mi to vysoce logické, jedna z nejlogičtějších věcí že reinkarnace existuje. Tedy že se mysl znovu převtěluje do různých těl v různých světech. Mysl samotná se nerodí, protože nikdy nevznikla, nemůže tedy zemřít.Je jako prostor To mi mimochodem taky přijde velmi logické, je blbost aby něco jako vědomí najednou zničeho nic vzniklo a pak zase navždy pominulo, to je hloupost.. A další logický fakt který nasvědčuje k reinkarnaci. Proč jsou třeba někteří lidi mistry světa v něčem a někdo na první pohled stejný to vůbec neumí ? Protože ten první už takovou dovednost musel někdy v minulosti pilovat.viz. Mozart, sedl za klavír a už hrál. Stejně jako si návyky , dovednosti a tendence přenášíme z jedné třídy školy do druhé, tak stejně tak si v hrubším měřítku přenášime naše emocionální tendence a návyky do dalších životů. Proč má někdo z něčeho chorobný strach a někomu jinému to nevadí nebo si v tom naopak libuje?
Nebo další fakt, proč se někdo na někoho podívá a je to láska na první pohled a někdo taky hezký mu nic neříká ? Protože ty dva váže z minulosti nějaké silné pouto a jaké, to poznáte až jestli spolu budete štastní nebo se naopak pozabíjíte.
Jeden super týpek, kterýmu před lety v Indii říkali Buddha (probuzený) říkal, se že se rodíme od časů bez počátku, že každý byl někdy matkou každého, že každý byl v nějakém životě král a v jiném zase žebrák, že kdyby se naše těla z minulých žvotů nakupily byla by to obrovská hora.
Proto radil aby sme tolik nelpěli na obrázcích co denně vídáme, ale aby sme spíš hledali to zrcadlo za těmi obrázky, toho kdo to vše prožívá a produkuje zároveň. Přeji na závěr všem radost rozpoznání podstaty mysli.
zdarec
guest Muž supr.kata (babojedak.katka@seznam.cz) ... 27.01.2008 12:09:23 ... (Strom/Strom)
Re: Já mám velkou důvěru v reinkarnaci.
Odpověď na příspěvek od dordze.cang z 11.01.2008 00:49:16:

Ahem mohu se zeptat kde bereš tu jisttotu .. že je to tak jasné ? Tím nic nezpochybnuju , to ani náhodou . Jen by mě to zajímalo . Protože je to jedno z témat nad kterým se člověk zastaví a minimálně trošku zamyslí . A určitě na něj padne hromady otázek .. Co bude pak .. co bude .. kde budu ...budu vůbec někde ... budu vůbec... pokračuje život tam, na druhé straně nebo začnu od znova ... určitě tyhlety otázky v životě napadli každého , kdo se setkal se smrtí :-)
Řekla bych , že ten tvůj příklad s tím Mozartem je poněkud přitažen za vlasy . Poněkud více .. se tedy omlouvám za názor . Ale přijde že neargumentuješ něčím opodstatněným .. alespon minimálně :-) A logické mi to nepřijde už vůbec :-) . Prostě každej jsme jiná osobnost a tudíš se zajímáme o něco jiného a vynikáme v tom . Někdy nás začně něco zajímat až po čase , co nás k tomu někdo dokope. :-)
K té lásce .. no láska na první pohled .. láska .. jde tam skutečně o lásku ... ? Páč toho člověka stejnak neznáš .. a i kdyby se ty lidi znali z minulých životů .. i mysl a osobnost se furt vyvýjí takže nikdy nebude naprosto stejná :-)
Osobně abych řekla , jelikož jsem se se smrtí setkala nedávno .. tak jsem o tomto tématu přemýšlela a jsem v něm trochu skeptická . Moc v to důvěru nemám :-)

Karel ... *566* *47*
guest Muž Thea_T ... 27.01.2008 19:24:08 ... (Strom/Strom)
Re (2): Já mám velkou důvěru v reinkarnaci.
Odpověď na příspěvek od supr.kata ( mailto:babojedak.katka@seznam.cz ) z 27.01.2008 12:09:2

Každý názor se bere, protože každý jsme jiní,proto máme i jiné pohledy na věc:) takže se dle mého nazoru nemusis omlouvat..
Určitě každý z nás má mnoho různých otázek,nejen o tom co bude dál,také o tom, co je v tomto světě vůbec možné, přes paranormální a neskutečné věci až po ty běžné...A nikdo z nás, ať se o to mnozí zajímáme velmi mnoho v tom podle mě nemáme zas až tak uplně stoprocentně jasno..Protože něco člověk nemůže zkratka zodpovědět...Jen to někomu příde víc jasné,někomu třeba méně...:)
Hodně věcí se zdá být přitažené za vlasy a pak se to projeví jako pravda,či naopak..:)
guest Muž supr.kata (babojedak.katka@seznam.cz) ... 27.01.2008 20:22:48 ... (Strom/Strom)
Re (3): Já mám velkou důvěru v reinkarnaci.
Odpověď na příspěvek od Thea_T z 27.01.2008 19:24:08:

No to máš každopádně pravdu .. jde jeno to že člověk někdy jenom vidí svůj názor a ostatní nebere . :-) Neříkám že to je zdejší případ to ne :-)
Tohleto téma je zrovna bych řekla téma , na které se bude vždycky polemizovat jako nad věcí nejasnou . Protože nikdo není kdo by nám podal nějakou informaci :-) A zase nebudu přijímat názor nějakých vědců co se 5 let nudili a něco zkoumali a vyšlo z toho procentuální číslo a bla bla bla *909**909* jestli něco nemůžu to jseou to " výzkumy " kde se akorát ztrácej prachy :-)

Karel ... *566* *47*
guest Muž dordze.cang ... 27.01.2008 20:52:04 ... (Strom/Strom)
Re (4): Já mám velkou důvěru v reinkarnaci.
Odpověď na příspěvek od supr.kata ( mailto:babojedak.katka@seznam.cz ) z 27.01.2008 20:22:48:
nikdo není, kdo by nám podal nějakou informaci........To sem si taky vždycky myslel. Pak jsem se k té informaci dostal, bylo mi řečeno že ti lidé co je předávají si to pamatujou, prostě proto, že díky vytrvalé práce s myslí jsou na takové úrovni, že smrt je pro ně jen výměna obnošeného oblečení a procesy po ní procházejí vědomě a proto si je pamatují. Moc se mi to nezdálo, ale pak zvědavost zvítězila, řekl sem si kromě času nemám co ztratit, tak sem se rozhodl, že to důkladně prozkoumám. Nyní cca po 4 letech praktikování mužu říct, že nelituju, ba naopak si občas připadám jako kdybych vyhrál ve sportce. Vidím na sobě velkou pozitivní změnu a to sem teprve na začátku. Ještě sem to pořádně nerozjel:-))
http://bdc.cz/index.php?option=conten...;id=37&Itemid=59

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: