Jard01 ... 17.07.2025 07:00:23 ... (663/663)
Re: Hymna Xchatu :-D Odpověď na příspěvek od Jard01 z 01.03.2025 23:46:41:
Ve světě Xchatu, kde jsou vztahy často plné přetvářky, manipulace, hraní rolí a neupřímnosti, si čím dál víc uvědomuji, že největší hodnotou je pro mě autenticita - být pravdivý vůči sobě i druhým. A právě proto raději zůstanu sám, než abych se zapletl do vztahu, který je jen iluzí.
Nechci předstírat, že je něco v pořádku, když není. Nechci držet krok s očekáváními, která nejsou moje. Nechci být tichým hercem ve scénáři, který někdo napsal beze mě. Nechci nosit masky, jen abych se zalíbil. A hlavně - nechci lásku, která se musí hrát. Chci jí prožít.
Samota není prázdnota. Samota je prostor, kde může růst pravda. Kde se učím rozumět sobě, kde se nemusím přetvářovat, kde moje hodnota není podmíněna tím, jestli někomu vyhovuju. Je to prostor, ve kterém se mohu nadechnout, uzdravit a být celý.
Odmítám vztah, kde jeden hraje hru na dokonalého partnera, zatímco druhý tápe, co je skutečné. Odmítám ticho místo otevřenosti, napětí místo klidu, manipulaci místo upřímnosti. Odmítám ztrácet sám sebe, jen abych si udržel někoho jiného.
Být sám není prohra. Je to rozhodnutí chránit to nejcennější, co mám - svou pravdu, své srdce, svou duši a svou integritu.
Možná tu jednou potkám ženu, která si nebude chtít jen hrát, ale život i sdílet. Která nebude chtít přetvářku ale pravdu. A pokud ne - budu dál kráčet sám ale svobodný. A to je volba které nebudu nikdy litovat.
*4992*Nic nepřináší větší smutek, než vzpomínka na štěstí v dobách neštěstí*4992*
|