XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Politika / Liberland a jiné mikrostáty/národy

 

Liberland a jiné mikrostáty/národy

Liberland a jiné mikrostáty/národy

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Nově založené mikrostáty na území nikoho. Mají budoucnost?
Svobodná republika Liberland je mikronárod formálně vyhlášený v dubnu 2015 Vítem Jedličkou, členem Strany svobodných občanů a šéfredaktorem webu Reformy.cz, na ploše cca 7 kilometrů čtverečních mezi Chorvatskem a Srbskem na západním břehu Dunaje.

Má budoucnost? Jak dlouho vydrží? Bude jej někdo respektovat? A je "legální"?

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Norkey (norkey@centrum.cz) ... 03.06.2015 00:24:28 ... (Strom/Strom)
doba je zlá..
To nemá cenu komentovat.

Jedni v tom vidí děsnou legraci, druzí mají jehličku, nebo jedličku, bůh ví jak se jmenuje, za děsného frajera a génia. Pravda není ani jedno, stejně tak Liberland není žádný stát. Jeho nároky na tato území jsou pouze fiktivní, nezakládají se na reálném základě a nejsou zakotvena v žádném momentálně platném právním rámci.

Kdyby chtěl vytvořit stát, tak potřebuje buď armádu kterou nemá (v liberlandu se navíc neplatí daně, takže ani mít nebude) nebo právníky a mít na ta území nějaký rozumný důvod (např. nějaký jeho prapředek z 5. století před kristem tam vyhlásil nezávislý stát a od té doby v něm bydlel).

Prostě zase se chtěl jeden hlupák zviditelnit. Je taková doba.. místo aby vzal znamení kříže a vypravil se s jeho pomocí dobýt pro něj nová území v Sýrii nebo v jiné náboženskými konflikty rozvrácené zemi, tak se zabývá takovými ve všech ohledech banalitami.
__________
:Harvest Red
Ebisek Muž Ebisek ... 03.06.2015 04:13:55 ... (Strom/Strom)
Re: doba je zlá..
Odpověď na příspěvek od Norkey ( mailto:norkey@centrum.cz ) z 03.06.2015 00:24:28:

A jakou armádu máme my? Kdyby na nás zaútočilo Polsko, tak tanky ani nedojedou do Slezka. V případě Liberlandu se stačí schovat za kámen na břehu a z druhé strany přijede armáda druhého státu. Počkají až se pobijou a pak z pod kamene vylezou *3* Moderní válka. Neznáš? Vždyť tak válčí celý východ a jih od roku 2001.

Ale stejně si myslím, že bez ohledu na význam v mapě je Liberland důležitý. Rozhýbe zkostnatělý aparát. Snad i celý aparát EU.
guest Muž Norkey (norkey@centrum.cz) ... 09.06.2015 18:48:52 ... (Strom/Strom)
Re (2): doba je zlá..
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 03.06.2015 04:13:55:

Polsko na nás zaútočit nemůže protože jde o spojeneckou zemi, i když prokremelská klika kolem lukoilu a zemana se o to rozbití jednoty evidentně snaží ;)

Liberland nic nerozhýbe, a už vůbec ne v EU, které se to nedotýká. Možná uspíší dohodu mezi HR a RS ohledně umístění hranice, ale to je tak všechno.
__________
:Harvest Red
Ebisek Muž Ebisek ... 10.06.2015 22:03:32 ... (Strom/Strom)
Re (3): doba je zlá..
Odpověď na příspěvek od Norkey ( mailto:norkey@centrum.cz ) z 09.06.2015 18:48:52:

Všechny ty úmluvy a spojenectví, práva, a kdoví co ještě... platí pouze do okamžiku, dokud se to někomu hodí. A nemysli si, že se nějací spojenci poserou kvůli malé zemičky uprostřed EU. Pokud by nás Putin chtěl obsadit, tak z Ameriky vyletí tolik papírů s diplomatickými výmluvami, že na jejich výrobu bude Amazonie malá. Kulantně se to zdůvodní. Amerika dělá ramena pouze pokud jde o cvičení tady v Evropě. Kdyby hrozil konflikt přímo nad jejich územím, tak bys viděl jak rychle se dokáží měnit jejich postoje.

Takže vojensky na tom nejsme zase o tolik líp, než Liberland.

Edit: A ještě jen taková poznámka, není to pouze problém mých myšlenek. http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalo...oci-nechtela-1198392

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: