XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Ateismus

Ateismus

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Jak, kdy a proč jsem se stal ateistou. Proč nevěřím v bohy.
Fórum pro všechny ateisty a jejich současné názory tu bylo a dnes chybí.

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

slami990h Muž slami990h ... 15.02.2015 14:28:30 ... (Strom/Strom)
ateismus
Ačkoliv je v komentáři k tomuto foru, že je určeno pro ty, kdo jsou ateisty, věřím, že smyslem tohoto fora je diskuze na téma ateismus, kde může každý říct své, což zase naznačuje název tohoto fora.
Všiml jsem si, že tu ateismus působí něco jako trn v oku, je mi skoro trapné, psát sem svůj názor.
Každý ateista vnímá tuhle věc jako svůj přirizený světonázor, o kterém moc nepřemýšlí, jaká je pravda? Sám jsem byl dlouho ateistou, co člověk "vidí", je svět, jaký je a existence boha působí iracionálně, neuvěřitelně, v té době bych byl schopen se každému s opačným názorem vysmát a prožít si v klidu a bez náboženství svůj život, jenže...
Teď je dobré na chvíli se zastavit a vnímat tenhle, tak naprosto dokonalý způsob vnímání života, měl jsem možnost obejít tuhle věc a podívat se na ni i z druhé strany. Ateismus je lež a to na 100%. Je jako matrix, je iluzí, ve které se odehrávají lidské životy, forma nadvlády. Vím, že tahle iluze není jen přesvěčivá, je dokonalá, geniální. Kdyby člověk žil 100krát svůj život, znovu řekne, že ateismus je pravda a vždy mě bude raději považovat za blázna, než aby mi uvěřil, tohle je povaha této iluze, je to část té obrovské moci, kterou má. Ateismus není jen nějaký názor, který lze jen tak změnit, je i něčím, co člověka dobrovolně nepustí, jako vězení. 1000krá jsem se mu snažil vzepřít a 1000krát se snažil mě opět pohltit.
Tady si člověk může udělat alespoň malou představu, jak velmi přesahuje moc zlého schopnosti člověka. Iluze je lež a lež pochází od něj, který vládna, aniž by kdokoliv co tušil.
Ebisek Muž Ebisek ... 25.06.2015 18:57:46 ... (Strom/Strom)
Re: ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 15.02.2015 14:28:30:

Dobrá tedy. Pokud budeme vycházet z toho, že je ateismus lež, pak je otázkou co je pravda. A následně, pravdu nějak ověřit, že je to pravda.

Bohužel v tomto smyslu jako pravda vychází ateismus.
slami990h Muž slami990h ... 28.06.2015 16:04:29 ... (Strom/Strom)
Re (2): ateismus
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 25.06.2015 18:57:46:
Jak ověřit, že ateismus je lež, jinými slovy, jak zjistit, co je pravda. "Hledání pravdy." V křesťanském prostředí není , setkáš se s ním v prostředí východních filozofií, mezi lidmi v čajovnách a tak. Nejprve jedno upozornění. Je obrovský rozdíl mezi tím, hledat cokoliv v běžném životě od ztraceného předmětu až po např. hledání partnerského vztahu ap. Vydat se hledat pravdu je stavět se proti věci tak mocné, jako je iluze. Chce to zájem o věc, aby člověk dokázal dojít až k cíli. Na téhle cestě člověk nalézá informace, u kterých si nemůže být jistý, co opravdu znamenají, je to jako nacházet dílky puzzle a skládat a znovu a znovu se ptát, zda jsou vloženy na správné místo, čas ukáže výsledný obraz.

A teď jednu věc, jako zkratku. 13.10.1917 vidělo na 70000 lidí v portugalské Fatimě na vlastní oči sv. Matku Marii. Jak by mohl být ateismus pravdou, když sv.Matka evidentně existuje a existuje-li ona, logicky existuje i Kristus a to co říká Slovo Boží je pravda. Když se z tohoto místa zadíváš na ateismus, uvidíš tu lež.
Ebisek Muž Ebisek ... 29.06.2015 23:10:42 ... (Strom/Strom)
Re (3): ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 28.06.2015 16:04:29:

Ano, hledání pravdy není, pravda je to, co říká Bible. A tím vlastně i celá diskuse končí, jelikož já se tě ptal, jak onu pravdivost existence ověřit.

A k tomu jevu... A jak vypadala? Máme dokumentaci? Nemáme. Všechno je to "jedna paní povídala", stejně tak jako cokoli jiného. A jen tak mimochodem, je to období, kdy ještě lidé neměli moc tušení o elektřině, vesmíru atp. Takže co považovali za zjevení mohl klidně být kulový blesk, polární záře, bolid...
slami990h Muž slami990h ... 12.07.2015 12:29:02 ... (Strom/Strom)
Re (4): ateismus
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 29.06.2015 23:10:42:
Dokumentace, popř.důkazy, vědecky ověřená fakta, atd., je naprosto správné, že tyhle věci požaduješ, pokud má člověk změnit(přijmout) názor, pak to musí být na základě pravdy. Než se začnu věnovat Fatimě, začal bych tam, kde právě jsi.
Jsi ateista, jaké důkazy, vědecky ověřená fakta, dokumentaci o pravdivosti ateismu ti kdy kdo kdy dal, že mu tak skálopevně věříš? Na základě čeho jsi se rozhodl vsadit osud svého života na ateismus? A to ti nechybí důkazy?

Když jsem byl sám ateistou, vzpomínám si na to, že jsem prostě jen přijal to, čemu věřil svět kolem mě, navíc tu byla věda, která existenci Boha nedokázala. Opravdu racionálně uvažující člověk musí vědět,že je to málo, krom toho, svět kolem se může mýlit a věda zdaleka neodhalila vše.
Kde se bere ta jistota ateistů?
Ebisek Muž Ebisek ... 13.07.2015 18:17:54 ... (Strom/Strom)
Re (5): ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 12.07.2015 12:29:02:

Jenže ty chápeš ateismus špatně. To není jiná víra. Nechodím do modlitebních stánků ateistů. Ani ateisté nejsou jinak organizovaní. Je to nevíra.

Dokazují se většinou věci co jsou/co se staly. A dokud nebude průkazně potvrzena existence boha, já budu předpokládat, že Bůh není. Stejně tak dokud se nenajde mrtvola v tvém sklepě, tak budu předpokládat, že nejsi vrah. Kdybych postupoval dle tvé logiky, musel bych teď napsat, že jsi vrah. A dokaž že nejsi. Ty by jsi řekl, že ve tvém sklepě mrtvola není. Já bych řekl, že jsi ji zakopal za domem. Ty by jsi rozkopal půl zahrady a já bych řekl, že jsi tedy tělo zahodil v potoce. Plavil by ses tedy až do oceánu a každý metr cesty vysílal živě. A pak bych řekl, že mrtvolu nabral golfský proud a ty by jsi musel dokázat, že nikde v oceánu není. A pak bych řekl, že tělo musel sežrat žralok. A ty by jsi hledal trus žraloka, aby jsi ho mohl analyzovat, že tam skutečně stopy po lidském těle nejsou... A takhle by to šlo do nekonečna. Proto jsme přijali fakt, že dokud něco není prokázáno, tak se předpokládá, že se to nestalo.
slami990h Muž slami990h ... 14.07.2015 16:45:38 ... (Strom/Strom)
Re (6): ateismus
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 13.07.2015 18:17:54:
Ano moje vnímání ateismu je trochu jiné, dalo by se ilustrovat na jednom Kristově výroku, zní přibližně takto:...i kdyby někdo mrtvý vstal k životu, stejně (oni) neuvěří.... (Kristus pro tebe neexistuje, nemusíš těm slovům věřit, rozdíl mezi tebou a mnou je moje duchovní cesta, ale ta je nepřenosná, bude lepší jít dál.)
Tedy Fatima, vzhledem k tomu, že prostor pro jednotlivé příspěvky tady je omezen, mohu tě pouze nasměrovat k informacím, stačí když do googlu zadáš "zjevení Fatima", najdeš, řekl bych dost informací.
Ebisek Muž Ebisek ... 14.07.2015 19:42:33 ... (Strom/Strom)
Re (7): ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 14.07.2015 16:45:38:

A co se o tom zjevení píše? Každý něco úplně jiného. Jeden zpravodaj, že sestoupilo slunce na zem a vysušilo zmoklé lidi. Druhý básník zase, že slunce tančilo po obloze. Každý tvrdí něco jiného a jistě všechno to byla pravda. Hlavně tedy pokud to popisují básníci. Básníci mají totiž takovou zajímavou schopnost, upravovat si realitu tak, aby byla dobře čtivá atd. Stejně tak, jako se píše, že 70 tisíc lidí, novinářů, fotografů tam šlo, ale nespočetné množství něco vidělo. Druhé nespočetné množství zase vidělo něco jiného a zbylých 69 tisíc co? *40*

Líbil se mi jeden pořad, který svým časem vysílali na Prima ZOOM a tam se právě snažili vysvětlovat takovéto úkazy. A všichni tvrdili že se tam zjevuje to a ono. A že ze sošky každou noc vytéká léčivá míza, pro kterou do té kapličky chodí nemocní z celého světa. Ale jakmile tam umístili kamery s trvalým záznamem, tak najednou té zázračné mastičky nevytekla ani kapka. Poprvé po devíti letech, zázrak, zázrak...
slami990h Muž slami990h ... 19.07.2015 16:14:16 ... (Strom/Strom)
Re (8): ateismus
Odpověď na příspěvek od Ebisek z 14.07.2015 19:42:33:
Když si čtu tvůj příspěvek, jsem trochu zmaten, četli jsme oba totéž?
Tehdejší místní listy vyzývali k návštěvě ohlášeného zjevení, "...je to všechno podvod, bude odhalen, uvidíte..." , aby každý viděl ono fiasko, lidé, skeptici se přišli křesťanství v podstatě vysmát a bylo jich víc než dost. Zástupci tisku, místní hodnostáři.....kdyby se tam nic nestalo, nemyslíš, že je to dostatečně velká síla na to, aby celou věc rozcupovala na kousíčky? To se ale nestalo, že? Proč asi?
Americký spisovatel John Heffet v roce 1960 osobně navštívil většinu tehdy ještě žijících svědků, byly jich ještě stovky a všichni vypovídali totéž vč. ...ateistů.
.1. Wikipedie, 2. Protiproud.parlamentní listy, 3. Verite,. 4. Mýty, 5. Web katolik, 6. Stream, 7. Catholica, 8. Petrboubel, 9. Magazin 2000, 10. Novakoviny.
Tohle jsem našel, když jsem vygoogloval zjeveni, fatma. Např web Catholica může někdo podezřívat z určité neobjektivity, co třeba zdroj wikipedie.

1. Reportér Alvenio de Almedia, 2. Oční lékař Dr. Domingos. 3. Zvláštní spravodaj lisabonského listu O Dia, tři novináři, kteří viděli probíhající zázrak a každý popsal tu jeho část, která mu utkvěla v paměti, každý popisuje jinou část, ale ...stejného fenomenu, (zázraku?).
Básník, máš na mysli Alfonza Lopeze Veieru, jistě ho můžeš podezřívat, že si vymýšlí, jenže totéž, co on, viděla, spolu s ním, také učitelka Delfina Lopez, její studenti a jiní, další svědkové ze vzdálenosti asi 40 km. Ona učitelka a její studenti a všichni ostatní jsou snad dostatečným důkazem pravdivosti svědectví onoho básníka, nebo si opravdu myslíš, že si všichni vymýšleli, a není divné, že si dokázali nezávisle na sobě všichni vymyslet totéž? Nepřipadá ti dost logické, že, kdyby tam nebylo nic, nikdo z těch desítek tisíc lidí by prostě neviděl nic?
vagabund Muž vagabund (vagabund1@centrum.cz) ... 19.07.2015 20:03:00 ... (Strom/Strom)
Re (9): ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 19.07.2015 16:14:16:

Zadej do Googlu Psychologie davu a klikni na druhý odkaz od shora „Psychologie davu – Gustave Le Bon – Národně vzdělávací institut“. Stačí když si přečteš stránku 11.
slami990h Muž slami990h ... 25.07.2015 12:56:08 ... (Strom/Strom)
Re (10): ateismus
Odpověď na příspěvek od vagabund ( mailto:vagabund1@centrum.cz ) z 19.07.2015 20:03:00:
Le Bon, dobře.

otázka č1.
Je pravdou, že pokud se sejde určitý počet lidí, začnou všichni vidět přeludy?

Já jsem se za svých víc než 40 let svého života s něčím takovým nesetkal. Tohle samozřejmě nemůže vyvrátit výzkum vědce, jistě takový fenomen existuje, jde ale o to dokázat, zda takový fenomen působí vždycky, když se sejde určitý počet lidí a jeden řekne ostatním, co mají "vidět". Pokud takový fenomen nepůsobí pokaždé, jak je tedy možné dokázat, že působil i ve Fatimě?

Jsi ateista, máš rád vědu, já ji mám rád také, zkusme to po vědecku, objektivně.
Le Bon v roce 18??, nebo kdokoliv od té doby po současnost mohl shromáždit dostatečný počet lidí a osobu, která by řekla, co vidí, například čerta, anděla nebo obří jitrnici a dav kolem by musel pokaždé vidět čerta(třebaže každý v jiné podobě), anděla..., obří jitrnici....
Pokud bude tento experiment ?krát zopakován a 100% se objeví stejný výsledek, pak můžeme brát za skutečnost, že když se sejde určitý počet lidí a s nimi ten, kdo předloží nějaký obraz, uvidí totéž i ostatní.
Jestliže se výsledek dostaví byť "jen" v 99%, pak mohu tvrdit, že tento jev nemusel platit ve Fatimě. Totéž mohu tvrdit i v případě kdy existují vlivy, které mohou v případě výsledku oněch 100% fenomen potlačit.

Jestliže není tento jev takto prokázán vč. vlivů, které ho mohou ovlivňovat pak zázrak ve Fatimě nevyvrací, existuje jako možnost, ale jen do doby, kdy je sám vyvrácen.

Jeden, (zdaleka ne jediný): Doporučuji www.lumendelumine.cz, tam historie/Fatima/Velký zázrak ve Fatimě, článek "Velký zázrak-když slunce tančilo, kapitolu "Davová sugesce?". Mluví se tam o zkušenostech lidí, kteří nebyli v davu. Tohle racionálně vzato vliv Le Bonova fenomenu psychologie davu vylučuje, ...nebyl přítomen dav.
guest Muž Andilicek ... 25.07.2015 15:33:28 ... (Strom/Strom)
Re (11): ateismus
Odpověď na příspěvek od slami990h z 25.07.2015 12:56:08:
Žádné fatimské zjevení nikdy nebylo *4*jedná se o historický hoax.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: