XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Internet a počítače / Operační systémy | WIN | LIN | Novell

 

Operační systémy | WIN | LIN | Novell

Operační systémy | WIN | LIN | Novell

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
vše o os windows a linux
Autor fora nevložil zatím žádný úvodní příspěvek

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž T-enter (T-enter@centrum.cz) ... 23.09.2007 13:57:23 ... (Strom/Strom)
Windows Vista Home Premium orig.
Mám originální Windows Vista Home Premium OEM a teď jsem při instalaci narazil na výběr instalování verzí od Home Basic až po Ultimate. Takže na tom DVD se systémem jsou asi všechny verze - nechápu. Ultimate mi jedou uplně v pohodě a aktivované.
guest Muž Smilorek_Kvitecek ... 23.09.2007 22:27:02 ... (Strom/Strom)
Re: Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od T-enter ( mailto:T-enter@centrum.cz ) z 23.09.2007 13:57:23:
*3*hezká blbost jelikož neni možné mít jedno číslo na všechny verze:)
guest Muž T-enter (T-enter@centrum.cz) ... 24.09.2007 16:25:07 ... (Strom/Strom)
Re (2): Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od Smilorek_Kvitecek z 23.09.2007 22:27:02:
Nevěříš? Když instaluješ Visty tak v momentě kdy to po tobě chce klíč tak ho nezadávej, a odškrtni automatické aktualizace a je tam tlačítko "vlastní instalace" nebo tak nějak teď přesně nevim. To tě hodí k výběru verze kteoru chceš. Jsou tam všechny od Home Basic po Ultimate (teda všechny jsou 32). No a já dal Ultimate a normálně se mi to nainstalovalo. *105* Jestli chceš nějakej screen nebo co já vim tak řekni.
Prazdroj Muž Prazdroj (Liberecky@urquell.net) ... 25.09.2007 10:35:45 ... (Strom/Strom)
Re (3): Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od T-enter ( mailto:T-enter@centrum.cz ) z 24.09.2007 16:25:07:

Když jsi nezadal číslo, tak tě to pustilo dál? A kde jsi ho tedy pak zadával?
guest Muž Smilorek_Kvitecek ... 25.09.2007 21:12:21 ... (Strom/Strom)
Re (4): Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od Prazdroj ( mailto:Liberecky@urquell.net ) z 25.09.2007 10:35:45:
číslo jde zadat v intervalu 120dní legálně,,,,,co se týče toho klíče souhlasím s příspěvkem níže bude to edice ultimate která obsahuje i niší verze ale z niší verze klíčem k větší je logicky nemožné
guest Muž T-enter (T-enter@centrum.cz) ... 26.09.2007 14:59:54 ... (Strom/Strom)
Re (5): Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od Smilorek_Kvitecek z 25.09.2007 21:12:21:
Je to orig. DVD Windows Vista Home Premium 32 OEM. Který jsem si zakoupil k novému PC. Přímo na discu je napsaný Home Premium a při instalaci se jako hlavní - výchozí instalace objeví práve Home Premium. Jinak jsem také zaslechl teorii, že ty vyšší edice (v mém případě Ultimate 32) je možné normálně instalovat z těch nižších, ale že si člověk musí jakoby zakoupit registrační klíč k těm vyšším, jinak mu po těch 30-120ti dnech vyprší . Ale potom nechápu proč mi to v systému píše, že to je aktivované *105* No ale abych Vám řekl pravdu tak koneckonců na to, že jsou Ultimate o tolik dražší než třeba Home Premium tak v nich neni téměř nic navíc. Je nějaké rozšířenější nastavení funkcí - pro průměrného uživatele PC nepotřebné. Jo a ještě tu je DreamScene - tu si ale můžete nainstalovat až pomocí aktualizace a to ještě musíte změnit umístění na Spojené Státy.
guest Muž zajDee (zajdee@seznam.cz) ... 17.08.2008 22:16:57 ... (Strom/Strom)
Re (6): Windows Vista Home Premium orig.
Odpověď na příspěvek od T-enter ( mailto:T-enter@centrum.cz ) z 26.09.2007 14:59:54:
Asi takhle:
Na některých (většině?) DVD s Vistou jsou všechny edice (tj. Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate a k tomu jejich "N" verze bez Media Playeru). Taková DVD jsou použitelná v rámci programu "Windows Anytime Upgrade", tedy mám-li Home Basic, mohu si za doplatek koupit sériové číslo k Home Premium, Business, nebo Ultimate. Mám-li Home Premium, můžu si koupit klíč k Business nebo Ultimate. Mám-li Business, můžu si dokoupit klíč k Ultimate. Pak pomocí onoho DVD se všemi verzemi provedu povýšení.

Takové DVD poznáš podle toho, že je na něm napsáno "Includes Windows Anytime Upgrade" (českej překlad neznám, na obou mých Retail/Upgrade Vistách je to anglicky).

Toť k tomu, že jsi na DVD měl všechny verze. A ano, bez zadání sériového čísla si opravdu můžeš vybrat a nainstalovat jakoukoli verzi :-)

A teď k tomu, že to po tobě nechtělo aktivaci. Psal jsi, že máš Windows ve verzi OEM, tj. přibalovanou k počítači. Předpokládám, že je to verze, která je i *upravená* výrobcem (na DVD je logo výrobce PC i Microsoftu, po instalaci je v systému vidět logo výrobce, ...). Někteří výrobci (a to bude asi i tvůj případ) dodávají zákazníkům tzv. předaktivované verze Windows. Tj. po instalaci už se nemusíš o aktivaci starat, systém si myslí, že se aktivoval sám - to vše díky tomu, že BIOS počítače patří mezi ty BIOSy, které jsou na onom instalačním DVD zahrnuty a pro které není třeba Windows aktivovat.

Kdybys z toho samého CD zkusil nainstalovat Vistu na počítači od jiného výrobce, s velkou pravděpodobností (100%?) to aktivaci chtít bude.

Mám tu taky jedno tohle originální OEM DVD (od Dellu) s Vistou, tak jestli se mi do toho někdy bude chtít, zkusím si ji nainstalovat do PC vedle Visty, kterou tu mám teď a uvidíme, jestli po mně systém bude nebo nebude chtít aktivaci, když nevyberu správnou edici/nezadám správné číslo (je to DVD s OEM Ultimate EN 32bit, takže můžu zkusit nainstalovat třeba OEM Home Premium)

Ad DreamScene - nikdy jsem nemusel nic měnit a DreamScene mi na obou Ultimate Vistách šla přes aktualizace nainstalovat bez problémů :-)
Ad Ultimate - že nevidíš, co je v nich navíc, neznamená, že v nich skoro nic navíc není. Ono je tam toho dost, ovšem je to pod pokličkou...

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: