XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Přihlásit pomocí mojeID
Můj profil   |   Vzkazy (0/0)   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Uživatelská fóra / Politika / Kosovo je Srbska!

 

Kosovo je Srbska!

Kosovo je Srbska!

Sleduj emailem (jen pro Modrá hvězdička)
Pojďme vyjádřit podporu srbským bratrům o návracení své země!
Kosovo bylo je a bude Srbska!

Moderátoři: Toto téma nemá speciálně určené moderátory

Aktualizuj


» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 

guest Muž Hrvatska (mhrvat@net.hr) ... 15.09.2008 09:41:36 ... (Strom/Strom)
Kosovo NENÍ Srbsko
Kosovo není Srbů. Ztratili ho již 1389. a pak ho získali, ale NÁSILNĚ. To už tam měli převahu Albánci. Teď ho ztratili podruhé. DEFINITIVNĚ. Srbům podporu dáváte, ale když napadli Srbové Chorvatsko?? Kde byly davy protestujících???
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 16.09.2008 20:29:18 ... (Strom/Strom)
Re: Kosovo NENÍ Srbsko
Odpověď na příspěvek od Hrvatska ( mailto:mhrvat@net.hr ) z 15.09.2008 09:41:36:
Kosovo je Srbu, dostali ho zpatky v 19. stoleti, kdyz se osvobodili z osmanske nadvlady ;) Albanci tam nemeli prevahu, ti ji zacali mit az v prubehu 20. stoleti, nejdrive prilivem Albancu ze samotne Albanie, kdyz existovala tzv. Velka Albanie (italsky loutkovy stat) a pote za Titova rezimu prirozenym vyvojem (muslimove maji vice deti) prevazili populaci ve svuj prospech v Kosovu.
Ted ho sice ztratili, ale na zaklade hrubeho poruseni mezinarodniho prava srovnatelne s Mnichovem 1938 ci soucasnym uznanim Jizni Osetie a Abchazie Ruskem.
Protestovalo se proti srbske agresi v ramci obcanske valky. Bohuzel vsechny tri zucastnene strany mely maslo na hlave, de facto se da rici Milosevic=Tudjman=Izetbegovic. A kdyz priberu Kosovo, da se prirovnat Mladic=Gotovina=Thaci.
To co provadeli Srbove a nejen oni i ostatni je odsouzenihodne a hodne kritiky, ale nemuze se jen tak poslapavat mezinarodni pravo!
guest Muž ubij_Srbina ... 06.11.2008 14:24:21 ... (Strom/Strom)
Re (2): Kosovo NENÍ Srbsko
To není pravda. ve 20. století tam bylo už asi 66% Albánců. Albánci začali mít převahu někdy v polovině 18. století!!! To, co se říká o 20. století je srbská propaganda!! A jinak nemůžeš srovnat nesrovnatelné. Přestože zločiny bohužel ke strašné věci jako je válka patří, tak nejde srovnávat agresor a ten, kdo se brání proti srbské agresi!
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 06.11.2008 15:03:58 ... (Strom/Strom)
Re (3): Kosovo NENÍ Srbsko
Odpověď na příspěvek od ubij_Srbina z 06.11.2008 14:24:21:
No pravdu nemluvis Ty. Po druhe svetove valce se pocet Albancu v Kosovu ztrojnasobil - http://cs.wikipedia.org/wiki/Kosovo#O....C3.A1_nadvl.C3.A1da
No ono se to da srovnavat - Srbove, Chorvati, Bosnaci, ci Albanci pachali stejna zverstva na civilnim obyvatelstvu a vsechny tyto zlociny jsou odsouzenihodne! Myslis, ze braneni se srbske agresi, je zabijeni srbskych obycejnych lidi a nasledny prodej jejich organu? Tohle je genocida, ne obrana proti agresi!
Jinak nic nemeni na faktu, ze Kosovo patri Srbsku, a v tomto pripade jednak doslo k hrubemu poruseni mezinarodniho prava a jednak, jak jsem upozornoval, vznik nebezpecneho precedentu - (jako v lete napr. Jizni Osetie a Abchazie) v Gruzii, dalsi jsou nasnade - napr. Podnestri v Moldavii ;)
guest Muž Deleatur (deleatur@centrum.cz) ... 06.11.2008 22:03:22 ... (Strom/Strom)
Re (4): Technická vsuvka...
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 06.11.2008 15:03:58:

...nemusel bych, ale pobavila mě ta ironie... tudíž pro neznalé, Wikipedie je otevřená editacím naprosto kohokoli, proto jsem tam různé restriktivní nástroje, mezi ty mírnější patří šablona "Neutralita zpochybněna" (NPOV)... a teď pointa... tato šablona je právě u části "Historie Kosova" a v diskusi její vložení vkladatel zdůvodnil tím, že mu "historie přijde jako prosrbská propaganda". *40*
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 17.11.2008 08:42:47 ... (Strom/Strom)
Re (5): Technická vsuvka...
Odpověď na příspěvek od Deleatur ( mailto:deleatur@centrum.cz ) z 06.11.2008 22:03:22:
Vim, co je wikipedia. Nemel jsem cas hledat to v literature, proto jsem hodil tento odkaz. Ta diskuze je pouze pisateluv nazor, nic vic a jeste k tomu chybny. Je snad prosrbska propaganda tvrzeni - "27. února 1989 byl v Kosovu vyhlášen vyjímečný stav, ze strany srbské policie nastaly represe a bylo zabito 83 Albánců a stovky zraněny. 27. března 1989 Srbsko jednostranně omezilo ústavu autonomního Kosova z roku 1974 a fakticky zrušilo do většinovou albánskou samosprávu " ci "prezident Slobodan Miloševič zahájil vojenské akce. Jeho hlavním cílem bylo vyhnání albánského obyvatelstva do Albánie a Kosovo etnicky vyčistit. Srbové systematicky ničili archivy a dokumenty Albánců, aby byl znemožněn jejich návrat. " Takhle bych mohl pokracovat. nejdrive si to poradne precti a pak argumentuj, hm? ;)
guest Muž Adriana.Ann (adriana.ann@gmail.com) ... 17.11.2008 16:50:23 ... (Strom/Strom)
Re (3): Kosovo NENÍ Srbsko
Odpověď na příspěvek od ubij_Srbina z 06.11.2008 14:24:21:

EDIT:
V polovině 18. století ? Tak maximálně na konci 19 století a to jen proto , že tam Ottomani nalejvaly své muslimské obyvatelstvo Albánce, ale i Turky a Egypťany a potlačovaly to srbské (stejně jako v palestině). Po pádu říše v tom pokračovala Albánská divize SS (dnešní UCK) za podpory Itálie avšak s tím že Srby se nepokoušely potlačit ale vyhladit (spolu s židy a romy).

+ odkaz: https://www.cia.gov/library/publications /the-world-factbook/geos/kv.html#Intro
feainne Muž feainne ... 06.12.2008 23:07:36 ... (Strom/Strom)
Re (2): Kosovo NENÍ Srbsko
Odpověď na příspěvek od jacarlos3x ( mailto:Karliiisek@seznam.cz ) z 16.09.2008 20:29:18:

Trošku přepíšu tvůj příspěvek:

Csallóköz (Žitný ostrov) je Maďarsko, dostali ho v 10. stoleti, kdyz ho osvobodili ze slovanske nadvlady ;) Slovaci tam nemeli prevahu, ti ji zacali mit az v prubehu 20. stoleti, nejdrive prilivem Slovaku ze samotne Slovenska, kdyz existovalo tzv. Ceskoslovensko (cesky loutkovy stat) a pote za Meciarova rezimu prirozenym vyvojem (katolici maji vice deti) prevazili populaci ve svuj prospech Slovaku.
Po Trianonu ho sice ztratili, ale na zaklade hrubeho poruseni mezinarodniho prava srovnatelne s Mnichovem 1938 ci soucasnym uznanim Jizni Osetie a Abchazie Ruskem.


To je přece naprosto stejná logika. Takhle to prostě v Evropě nefunguje.

EDIT: Přeci jen sem musím něco dodat. Ten příspěvek sám o sobě tu asi neobstojí.

To co jsem napsal je opravdu hodně nadsazené. Snažil jsem se v první řadě držet původního příspěvku a tak jsem se místy i odchýlil od přesných faktů. Jádro však zůstává.

Pro ty kteří nedokáží pochopit jednoduchou pointu ji sem přeci jen napíšu. Vím co na toto forum chodí za lidi :)

Evropa je místem, kde se měnili hranice často a kde se v budoucnu ještě měnit budou (možný rozpad Belgie?). Vyspělá Evropa to ví proto v ní hranice postupně mizí. Vyspělá Evropa také ví, že jedinou cestou jak jí v před je nerýpat se v černýchčástech v minulosti.

Proto také, když rozumní lidé v Evropě mluví o hranicích nejdou v rámci vzájemných křivd jednotlivých příliš hluboko do minulosti. Rozumní Maďaři přeci nechtějí revizi Trianonu. Rozumní Němci nechtějí měnit hranici na Odře a Nise natož, aby měnili hranici s Francií. Rozumní Rakušané jsou smířeni s tím, že Jižní Tyrolsko je italské ...

Proč se tedy právě v tomto případě hrabeme v něčem, co bylo před rokem 1945? Proč se necháme o mrtvou prehistorii ovlivňovat současnost?
guest Muž jacarlos3x (Karliiisek@seznam.cz) ... 07.12.2008 15:07:45 ... (Strom/Strom)
Re (3): Kosovo NENÍ Srbsko
Odpověď na příspěvek od feainne z 06.12.2008 23:07:36:
Ci bylo uzemi pred 10. stoleti? Nejprve Nitranskeho knizectvi (dalo by se rici prvni slovensky statni utvar) a pote Velkomoravska rise. Uzemi Ceskoslovenska bylo asi z 80 - 90 % v ramci tehdejsi Velke Moravy. Po jeji porazce se pak na Slovensku usadili Madari.
Jak myslis ten cesky loutkovy stat?
Co se tyka Mnichova, Kosova, Abchazie a Jizni Osetie na jedne strane a Trianonskych smluv na druhe strane je velky rozdil. V druhem pripade (Madarska) doslo k porazce Rakouska-Uherska ve wwi, v prvnim pripade neslo o porazku. CSR bylo vnuceno pod natlakem a pri hrubem poruseni mezinarodniho prava mnichovsky diktat. Kosovo bylo soucasti Srbska (de iure) po roce 1999 a bombardovani Jugoslavie. Abchazie, Jizni Osetie, ale i Adzarie byla po rozpadu SSSR soucasti Gruzie (de iure). Neslo tedy o prohranou valku.
Co se tyka Slovaku je politovanihodne, ze nemaji statni svatek 28., resp. 30. rijen. Protoze nebyt Masaryka a zvlaste Benese (ktery nakreslil hranice Slovenska), tak by Slovaci byli na urovni Luzickych Srbu v Nemecku tedy skoro pred vymizenim.
V otazce Kosovo, ci Jizni Osetie a Abchazie nehraje roli pouze minulost, ale hlavne budoucnost. Vytvorenim noveho statu - Kosova, byl vytvoren nebezpecny precedens, kdy mala uzemi si vyhlasi nezavislost, nejaka velmoc ji uzna a muze destabilizovat nejen danou zemi, ale i cely region.

» Přidat k oblíbeným   » Vyhledat   » Běžný výpis  

 




Hledej příspěvek:
Příspěvek přidán mezi: a (dd.mm.rrrr)
Pouze toto téma: